F.A.Q.

Veelgestelde vragen over ONE CUBE.

Algemene info

Waarom kiezen voor een Zwembadcontainer?

Ontdek de moeiteloze wereld van zwembaden met ONE CUBE, waar elegantie en gemak samenkomen. Vergeet het gedoe rond bouwvergunningen, vooral in Vlaamse gemeenten waar het verkrijgen ervan voor traditionele zwembaden een uitdaging kan zijn. Met onze stijlvolle zwembadcontainers heb je geen bouwvergunning nodig; geniet van het luxe zwembadgevoel zonder administratieve rompslomp.

Leef je droom van een privézwembad, zelfs als je in een huurwoning woont. Onze verplaatsbare zwembadcontainers brengen het vakantiegevoel naar jouw tuin, beschikbaar voor zowel huur als aankoop. Maak van jouw buitenruimte een oase van ontspanning en verfrissing, ongeacht de woningsituatie.

We begrijpen dat zwembadplezier niet altijd een levenslange toewijding vereist. Voor degenen die twijfelen over de voordelen van een zwembad, biedt ONE CUBE de flexibele optie van huur of aankoop van onze zwembadcontainers. Ervaar het plezier, de luxe en het gemak zonder langdurige verbintenissen. ONE CUBE maakt zwembadgenot toegankelijk en moeiteloos, ongeacht jouw situatie. Ontdek de vrijheid van zwemmen met ONE CUBE.

Wat is een zwembad container?

Ontdek het unieke concept van de ONE CUBE-containerzwembaden, waar innovatie en vakmanschap samenkomen om een uitzonderlijke zwembadervaring te bieden. In tegenstelling tot veel containerzwembaden, die worden omgebouwd van gebruikte zeecontainers, gaat ONE CUBE een stap verder. Wij beginnen met gloednieuwe staalplaten en profielen, zorgvuldig geselecteerd voor hun duurzaamheid en kwaliteit. Onze ervaren en vakkundige lassers zetten deze materialen vervolgens samen tot een hoogwaardig zwembad op maat.

Wat ONE CUBE onderscheidt, is niet alleen de keuze voor nieuwe materialen, maar ook de toewijding aan precisie en maatwerk. Elk zwembad wordt zorgvuldig ontworpen en vervaardigd om te voldoen aan de specifieke wensen van onze klanten. Hierdoor kunnen we niet alleen een prachtig zwembad leveren, maar ook een zwembad dat perfect past bij de omgeving en esthetiek van uw ruimte.

Bovendien biedt het gebruik van nieuwe materialen een garantie voor duurzaamheid en langdurige prestaties. Onze containerzwembaden zijn niet alleen stevig en betrouwbaar, maar bieden ook een snelle installatie en de mogelijkheid tot verplaatsing indien gewenst.

Kies voor ONE CUBE en ervaar de perfecte samensmelting van innovatie, vakmanschap en maatwerk in de wereld van containerzwembaden. Geniet van een zwembad dat niet alleen een visueel statement maakt, maar ook voldoet aan de hoogste normen van kwaliteit en duurzaamheid.

Hoelang duurt de constructie van een zwembad container?

Hoelang duurt de constructie van een zwembad container?

Bij de constructie van zwembadcontainers is de duur afhankelijk van diverse factoren, zoals de grootte, complexiteit, materialen, locatie en de ervaring van de bouwteams. Over het algemeen worden zwembadcontainers sneller gebouwd dan traditionele in de grond ingegraven zwembaden, dankzij hun modulaire en gestandaardiseerde ontwerp. Bij ONE CUBE streven we ernaar om efficiëntie te combineren met precisie. Afhankelijk van de dimensies en de gewenste technieken, variëren onze constructietijden doorgaans tussen één à twee maanden. Onze ervaren teams werken met toewijding en expertise om uw zwembadproject op tijd en binnen budget te realiseren. We begrijpen dat u snel van uw zwembad wilt genieten, en daarom streven we ernaar om niet alleen een hoogwaardig product te leveren, maar ook een snelle en probleemloze constructie-ervaring te bieden. Kies voor ONE CUBE voor een vlotte, deskundige en tijdige realisatie van uw droomzwembad.

Is mijn tuin geschikt voor een zwembad container?

Bij ONE CUBE gaan we verder dan het eenvoudig opstellen van een offerte. Onze toewijding begint met een gedetailleerde on-site beoordeling van de situatie. We verzekeren dat het beschikbare grondoppervlak voldoende ruimte biedt, en indien nodig, zoeken we naar de optimale positioneringsmethode, zelfs met behulp van geschikte kranen. Deze grondige inspectie vormt de basis voor onze offerteaanpak, waarbij we streven naar de meest effectieve en efficiënte plaatsing van onze containers. Het resultaat is een nauwkeurige, op maat gemaakte offerte die niet alleen rekening houdt met uw budget, maar ook met uw specifieke behoeften. Vertrouw op ONE CUBE voor een zorgvuldige benadering en een offerte die echt past bij uw situatie en verwachtingen.

Waarom wordt er chloor en PH doseersysteem gebruikt in onze zwembaden?

Chloor en een pH-doseersysteem worden gebruikt in zwembaden om de waterkwaliteit te handhaven en te verbeteren. Hier zijn de belangrijkste redenen voor het gebruik van deze systemen:

 • Desinfectie met chloor:

Chloor is een krachtig desinfectiemiddel dat wordt gebruikt om bacteriën, virussen, schimmels en algen in het zwembadwater te doden. Het voorkomt de groei van micro-organismen die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

 • pH-regulering:

De pH-waarde van het water geeft de zuurgraad of alkaliteit ervan aan. Het handhaven van een juiste pH-waarde is essentieel voor de effectiviteit van chloor en het comfort van zwemmers. Een optimale pH-waarde ligt meestal tussen 7,2 en 7,6. Een te lage pH-waarde kan corrosie veroorzaken, terwijl een te hoge pH-waarde de desinfecterende werking van chloor kan verminderen.

 • Comfort en veiligheid:

Een goed uitgebalanceerd zwembadwater met de juiste hoeveelheid chloor en een optimale pH-waarde zorgt voor comfortabel zwemmen. Onjuist behandeld water kan huidirritaties, rode ogen en andere ongemakken veroorzaken. Bovendien draagt een goede waterkwaliteit bij aan de veiligheid van zwemmers door de controle van ziekteverwekkers.

 • Voorkomen van algengroei:

Chloor helpt niet alleen bij het doden van bacteriën, maar remt ook de groei van algen in het zwembad. Algen kunnen het water troebel maken en gladde oppervlakken creëren, wat de veiligheid van zwemmers in gevaar kan brengen.

 • Automatisering en stabiliteit:

Doseersystemen voor chloor en pH-regeling zorgen voor een geautomatiseerde en constante aanvoer van chemicaliën. Dit helpt bij het handhaven van stabiele waterparameters zonder dat handmatige interventie voortdurend nodig is.

Dankzij ons geavanceerde gebruik van chloor en een geïntegreerd pH-doseersysteem bij ONE CUBE, garanderen we niet alleen een gezonde, veilige, en comfortabele zwemomgeving, maar verminderen we ook de noodzaak van regelmatige handmatige metingen en aanpassingen. Ons team werkt nauw samen met klanten om te beoordelen of dit systeem optimaal is voor hun behoeften. Als aanvulling hierop bieden we flexibiliteit met alternatieven zoals bromide of zoutwaterchlorinators, zodat we een desinfectieoplossing op maat kunnen creëren die perfect past bij de specifieke eisen en voorkeuren van onze klanten. Geniet van zorgeloos zwemmen met ONE CUBE.

Welke alternatieve manieren van waterfiltratie kunnen toegepast binnen ONE CUBE worden?

Er zijn verschillende alternatieven voor chloor die worden gebruikt voor de desinfectie van zwembadwater. Hier zijn enkele van de meest bekende alternatieven:

 • Broom

Broom wordt soms gebruikt als alternatief voor chloor. Het heeft desinfecterende eigenschappen en is effectief bij het doden van bacteriën en algen.

 • Zuurstofbehandeling (Ozon)

Ozonbehandeling maakt gebruik van ozongas om zwembadwater te desinfecteren. Ozon is een krachtig oxidatiemiddel dat bacteriën en virussen doodt. Het laat geen residuen achter, maar vereist vaak aanvullende desinfectiemethoden.

 • UV-lichtsystemen

UV-lichtsystemen maken gebruik van ultraviolet licht om micro-organismen in het zwembadwater te doden. Ze zijn effectief bij het verminderen van chloorgebruik en kunnen de waterkwaliteit verbeteren.

 • Zoutwaterchlorinators

In plaats van handmatig chloor toe te voegen, kunnen zoutwaterchlorinators zout omzetten in chloor door middel van elektrolyse. Dit zorgt voor een constante aanwezigheid van chloor in het water.

 • Koper- en zilverionisatie:

Deze methode maakt gebruik van koper- en zilverionen om bacteriën en algen te bestrijden. Het is een alternatieve desinfectiemethode die sommige mensen verkiezen boven chloor.

 • PHMB (Polyhexamethyleenbiguanide):**

PHMB is een alternatief voor chloor en wordt soms gebruikt als desinfectiemiddel in zwembaden. Het heeft geen sterke geur en kan de huid minder irriteren dan chloor.

 • Biologische zuivering:

Biologische filtersystemen maken gebruik van bacteriën en andere micro-organismen om onzuiverheden in het water af te breken. Deze systemen worden vaak in combinatie met andere desinfectiemethoden gebruikt.

Bij ONE CUBE begrijpen we dat elk alternatief zijn eigen set voor- en nadelen heeft. Ons team staat klaar om te luisteren naar uw specifieke wensen en persoonlijke voorkeuren, met speciale aandacht voor gezondheids- en milieukwesties. We nemen de tijd om de unieke behoeften van uw zwembad te begrijpen, zodat we samen de optimale desinfectieoplossing kunnen vinden. Of het nu gaat om een gevoeligheid voor chloor, milieubewustzijn of andere overwegingen, wij streven ernaar om aan al uw eisen te voldoen en u te voorzien van een zwembadervaring die perfect past bij uw levensstijl en waarden.

Wat voor een elektrisch verbruik heeft een warmtepomp per jaar?

Het elektrisch verbruik van een warmtepomp voor het verwarmen van zwembadwater kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van het zwembad, de gewenste watertemperatuur, de buitentemperatuur en de efficiëntie van de warmtepomp zelf. Over het algemeen wordt het elektrisch vermogen van een warmtepomp uitgedrukt in kilowatt (kW). Een ruwe schatting is dat een warmtepomp voor zwembaden ongeveer 5 tot 10 kW aan vermogen kan hebben. Het is echter belangrijk om te weten dat deze schattingen kunnen variëren. Als we aannemen dat de warmtepomp gedurende het volledige jaar gemiddeld 6h per dag op vollast draait bij 7kW dan komen we aan 365 dagen/jaar x 6 h/dag x 7kW = 15330 kWh. Enkele factoren die het energieverbruik sterk beïnvloeden, zijn:

 1. Grootte van het zwembad: Grotere zwembaden vereisen meer energie om op te warmen dan kleinere zwembaden.
 2. Gewenste watertemperatuur: Hoe hoger de gewenste watertemperatuur, hoe meer energie er nodig is om het water op te warmen.
 3. Isolatie:** Goede isolatie van het zwembad en het gebruik van een zwembadafdekking kunnen het energieverbruik verminderen door warmteverlies te beperken.

4 Efficiëntie van de warmtepomp: Nieuwere warmtepompen met een hogere efficiëntie verbruiken over het algemeen minder energie.

Bij ONE CUBE houden we altijd rekening met de genoemde aspecten om het energieverbruik tot een minimum te beperken. Ontdek ook onze mogelijkheid om de warmtepomp slim te regelen, vooral wanneer er al zonnepanelen op de woning aanwezig zijn. Zo maximaliseert u niet alleen de efficiëntie van uw zwembadverwarming, maar profiteert u ook van een duurzamere en kosteneffectievere oplossing. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we u kunnen helpen genieten van een optimaal verwarmd zwembad met geavanceerde en energiezuinige oplossingen.

Nog hulp nodig? Neem gerust contact met ons op.